BIST 100

14/06/2017 16:45

CHP'DEN ÇOK SERT AÇIKLAMALAR

ENİS BERBEROĞLU'NUN EŞİ KONUŞTU

Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu karar sonrası, "Ben zaten şok oldum, dosyada delil yok. Belki vicdanlara da hitap eder mahkeme heyeti diye umuda kapılmıştım.Son sözüm şu, protesto ediyor ve kabul etmiyorum. Böyle bir suç yok. Bir şey kanıtlayabilmiş değiller. İddianamede iki şey var, FETÖ'ye üye olmak ve yardımcı olmak gibi bir şey. Onu da ispat edemediler. İkincisi de haber... Zaten her yerde olan bir haberdi." diye konuştu.

Kararın ardından CHP'den çok sert açıklamalar geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "CHP'ye karşı devlet zorbalığıdır" ifadesini kullandı. Altay, "Demokrasi yaşasın, yürüsün diyen bütün topluma bir gözdağıdır. CHP'ye yönelik bir devlet zorbalığıdır. En açık faşist diktatörlüklerde bile olsa olsa yapılabilecek bir uygulamayla karşı karşıyayız" dedi.

'YARGITAY SÜRECİ VARKEN...'

"Önünde Yargıtay süreci varken, geçmişte örnekleri olduğu halde, Enis Berberoğlu, TBMM üyesi olmasına rağmen, yürütmenin emrindeki hakim tarafından tutuklanıyorsa bu tuzun koktuğu yerdir" ifadelerini kullanan Altay, "Türkiye'de artık herkesin, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bu uygulamalarının Türkiye'ye ne kadar zarar verdiğinin örneği hiçbir yerde bulunamaz. Şimdi İstanbul Adliyesi’nin bir çadıra, sirke dönüştüğünü, soytarıların krala şirin gözükmek için yargıç kisvesi altında kararlar vermesini kamu vicdanının takdirine bırakıyorum" diye konuştu.

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş "Bu kararı siyasi bir karar olarak değerlendiriyoruz. Damatların bir haftada, üç günde serbest bırakıldığı, milletvekillerinin ikametgahlarının sabit olmasına rağmen tutuklandığı bir dönemdeyiz. Bir haber yayınlandığı için Enis Berberoğlu elde hiçbir kanıt, delil, itiraf, işaret olmamasına rağmen sadece ve sadece iktidarı hoşnut etmek için cezalandırılmıştır. Bu gazetecilerin cezalandırılmasıdır.

'BERBEROĞLU İLE GÖRÜŞTÜK'

Enis Berberoğlu ile görüştük. Tutuklandıktan sonra şunu söyledi: "Yaşadıklarımız bir çizgi film dedi. Bir komedinin içindeyiz" dedi. Ve dedi ki "Bu cezayı bana verenler şunu bilsinler. Ben bu cezaevine girerim yatarım, vatanım için yatarım. Ne olursa olsun vatanım sağ olsun" dedi. Yargı önündeki hesaplaşmasının süreceğini söyledi.

Haberin Tamamı İçin: http://www.hurriyet.com.tr/

Editör: Özge Vardarlı
TEL: +90 212 425 9595
GSM: +90 507 628 2359